Gyakran Ismételt Kérdések


Mi az a kis gumi szelep a Sópipán?
A Sópipa tetején lévő kis gumi szelep egy visszacsapó szelep, aminek az a funkciója, hogy ha véletlenül nem orron keresztül fújja ki valaki a levegőt hanem visszafújja a pipába, az felcsapódik és ott jön ki a levegő, ezzel védve a Sópipát a nedvességtől és a párától.
Miért van több színben a Sópipa oldalán lévő kis kerek rész?
A betegek kérésére készült több színben, mivel így lehet megkülönböztetni a Sópipákat, ha egy családban több készüléket is használnak.
Meddig használható a Sópipa és utántölthető-e?
A Sópipa időtartama kb. 5 év, mely napi 15-20 perces használatra van kiszámolva. Nem utántölthető, 5 év után új pipát kell vásárolni.
Milyen gyógyszer mellett nem használható a Sópipa?
A Sópipa bármely gyógyszer mellett használható, mivel kizárólag természetes sókristályokat tartalmaz, melyeket különböző sóbarlangokból válogattak össze.
Pajzsmirigy betegek használhatják-e?
Bár tartalmaz jódot, olyan kis milligrammokban párolog a levegővétellel, hogy semmi gondot nem tud okozni a pajzsmirigy betegségben szenvedőknek.
Magas vérnyomással használható-e?
Igen, mivel olyan kis milligrammokban párolog a levegővétellel, hogy a szervezetbe jutó sómennyiség nincs befolyással a vérnyomásra.
Állapotos kismamák használhatják-e?
Igen, bárki használhatja mivel kizárólag természetes sókristálykeveréket tartalmaz, melyeket európai sóbarlangokból válogattak össze.
Mi különbség a felnőtt és a gyermek Sópipa között?
Mind tartalmában, mind árában teljesen azonos, csak annyi a különbség, hogy a gyermekek kedvéért készült egy elefántos kerámia is, hogy szívesebben használják, és könnyebben rá lehessen venni őket a használatra.
Hány éves gyermekek használhatják már a Sópipát?
A legkisebb gyermek, akinek Sópipát vásároltak 2 és fél éves volt. Kisebb gyermek is használhatná, csak az a fontos hogy meg tudja érteni, hogy szájon át kell belélegezni a levegőt és orron keresztül kell kilélegezni. Ennél kisebb gyereknek ezt elég nehéz elmagyarázni.
Miért kell orron keresztül kifújni a levegőt?
A Sópipa pipa részét szájba véve szájon át kell belélegezni a levegőt, és orron keresztül kell kifújni. ( Nem szükséges mély levegőket venni, csak normális intenzitással.) Ez azért lényeges, mert a sókristálykeverék csak így tud eljutni a felső légutakig (arcüreg, orrmelléküreg) és így tudja végigtisztítani az egész légzőrendszert.
Postai úton is megrendelhető?
Igen, postai utánvéttel tudjuk postázni a készüléket, a posta aktuális díjszabása szerint.
Mitől kell óvni a Sópipát?
A nedvességtől és párától mindenképpen óvjuk, ezért nem célszerű fürdőszobában vagy konyhában tartani. Vízbe semmiképpen ne ejtsük bele, mert a sókristályok összeállnak és tönkremegy.
Hogyan lehet tisztítani a készüléket?
Kizárólag nedves ruhával, kívülről óvatosan, hogy ne kerüljön bele még véletlenül sem víz.
Rendelés