Újságcikkek, média-megjelenésekA KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozói 800 sópipát kapnak, míg a Magyar Kórházszövetségnek 5000-et juttatnak el a gyógyhatású készülékből egy felajánlásnak köszönhetően. A szervezésben a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segített.Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE XIV. kerületi, Csömöri úti telephelyén tartott adományátadáson 2020. május 6-án
Fotó: MTI/Bruzák Noémi


A szerdai budapesti átadáson Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a társadalom kizárólag összefogással tud úrrá lenni a koronavírus-járványon. Ezért kap most segítséget az egyik nonprofit kft., amely másfél hónapja maszkok gyártásába kezdett, elsősorban szociális intézményeknek eljuttatva a védőeszközöket - tette hozzá.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy vélekedett, hogy mindez jó példa a szolidaritásra. Létrehoznak egy vállalatot, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, ők hálából első osztályú munkát végeznek, világcégeknek dolgoznak, majd a veszélyhelyzetben maszkgyártásra állnak át, és ekkor egy alapítvány természetesnek veszi, hogy rajtuk segítsen. Ez egyfajta körforgás: mindenki magától értetődőnek gondolja, hogy felkaroljon másokat, és közben senki sem marad egyedül - mondta Herczegh Anita.

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE ügyvezető igazgatója közölte, cégcsoportjuk országszerte 136 telephelyen több mint 9 ezer embernek ad munkát. Közülük csaknem 8 ezren megváltozott munkaképességűek, 500-nál is többen pedig valamilyen légúti betegségben szenvednek. Úgy vélekedett, hogy nemcsak a konkrét felajánlott termékeket, a sópipákat kell nézni, hanem a háttérben meghúzódó szándékot is.


A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozói 800 sópipát kapnak
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A cél az, hogy dolgozóik a munkával együtt önbecsülést is kapjanak, hasznosnak érezzék magukat - hangoztatta Csizi Péter. Hozzátette: ezt meghálálják a foglalkoztatottak, akik már több mint 300 ezer maszkot készítettek el különböző helyszíneken, köztük az ország egyik legnagyobb varrodájában, Zuglóban.

Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója azt mondta, hogy sok figyelemmel, szeretettel találkoznak a veszélyhelyzetben. Azt kérte, hogy ez a járvány után is maradjon így.


Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j4) látogatást tesz a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE varrodájában a megváltozott munkaképességűeket is foglalkoztató cég telephelyén
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy az ő feladatkörük is megváltozott a koronavírus-járvány miatt. Azt hangoztatta, hogy látszik az összetartás.

Budai László, az adományt felajánló Sópipa-Pharma Kft. tulajdonosa, egyben az alapítvány alelnöke közölte, hogy családi vállalkozásuk egy nagyjából húsz éve megszületett ötletre épül. Büszkék arra, hogy sópipájuk a világ sok országába eljutott, húsz államban forgalmazzák - fűzte hozzá. A kezdetektől rengeteg segítséget kaptak az egészségügyi dolgozóktól, ezt már régóta meg akarták hálálni. Budai László úgy fogalmazott, hogy a sópipa egy „kis, mobil sóbarlang”, amely az emberek otthonába viszi a sóterápiák összes jótékony hatását.


DUNA TV: MOST A SÓPIPÁT MUTATJUK BE ÖNÖKNEK

Ganzer Tamás: – 8 évvel ezelőtt, augusztus derekán el kezdett folyni az orrom. Én akkor azt hittem, hogy ez egy teljesen egyszerű infuenza, de 3 hétig tartott. Egy barátom, aki már akkor is allergiás volt jelezte, hogy ez nem biztos, hogy influenza. Következő évben már nem csak az orrom folyt, hanem a szemem is viszketett. Egyszerűen fél órákat tudtam aludni és egy rémálom volt.

Kapár Judit: – Több, mint 10 éve kezdődött. Viszketett a szemem, a fülem, a torkom, folyt az orrom. Hát iszonyú, iszonyú dolog volt. El kezdtem orvoshoz járni. Megcsinálták az allergia vizsgálatokat, és kiderült, hogy nagyon sok mindenre allergiás vagyok.

Ganzer Tamás: – Elmentem orvoshoz, kimutatták, hogy a parlagfűre és a fekete ürömre vagyok a legjobban allergiás. Fölírtak egy rakás gyógyszert, ami ideig-óráig segített, de aztán valószínű, hogy immunis lett rá a szervezetem.

Kaspár Judit: – Nagyon sok gyógyszert kipróbáltam, valamennyire csökkentették a tüneteket, de nem volt az igazi. Az idén jutottam hozzá, ehhez a sópipához.

Ganzer Tamás: – Egy barátom szólt, hogy hallott egy Sópipa nevezetű valamiről. Én elkezdtem esténként 20-30 percet tv nézés, olvasás közben használni. Idén legnagyobb csodálatomra tulajdonképpen ez a két hónapos borzalom 1 hétre csökkent, úgy hogy csak orrfolyás tünete jött elő, de az is minimálisan. Már az utolsó években asztmatikus köhögésbe csapott. Na ez teljesen megszűnt.

Kaspár Judit: – Nagyon-nagyon lecsökkentette a tüneteimet, úgy hogy az idén már nem kellett gyógyszert szedjek. Köhögés jött rám, ahogy elkezdtem használni, mert a légutakat tisztítja. A több éves lerakódást is megmozdítja. Minden légúti dologra nagyon kedvező ez a Sópipa.

Narrátor: – modernkori vívmány a napjainkra népbetegséggé vált allergia és asztma. A Bp-en élő betegek azonban szerencsések, ugyanis a város szívében megtalálhatják a gyógyulás útját.

Oláh Valéria: – Most a Szemlőhegyi barlang óriás folyosóján vagyunk. Itt történik a légzőszervi betegekkel való foglalkozás. Gyakorlatilag felső és alsó-légúti megbetegedésben szenvedő emberek keresnek meg bennünket. A barlangi levegő allergénmentes, tehát itt nincs semmi olyan tényező, ami betegséget okoz. 90-100% a páratartalom, állandó a hőmérséklet, tehát mindig 13fok, és tele van ásványi sókkal.

Narrátor: – Hazánkban és Európában, több barlangban is kereshetnek gyógyírt a légúti betegségekben szenvedők. Ám ehhez gyakran több száz km-t kell utazni. Budai László és Békefi Imre azonban a gyógyhatású kristályokat inkább házhoz szállította. A feltalálók megalkották a Sópipát, ami földünk több millió éves kincseit zárja ebbe a készülékbe.

Békefi Imre: – úgy jött az ötlet, hogy én magam beteg voltam. Egyik reggel úgy keltem fel, kb. 20 éve, hogy nagyon sokat tüsszögtem. Narrátor: – Így a Sópipa megalkotásakor a feltaláló és a beteg egyesült. Talán ebben rejlik a siker titka. Pozitív visszajelzés pedig rengeteg van, hiszen egyre többen akarnak pipázni.

Petheő Zsoltné:- Ez valami csodálatos szerkezet. Állandó, mobil, inhaláló, tisztító. Velem valami csodát művelt.

Narrátor: – A porcelánba zárt kristályok segítségével ugyanaz a hatásfok érhető el, mint a gyógybarlangos terápiával. Sőt nem csak az asztmások, allergiások, hanem a náthások is gyorsabban gyógyulhatnak a Sópipa segítségével.

Budai László: – Ebben a pipában sókristályok vannak. Csupa olyan helyről Európából számtalan helyről, ahol barlangterápiás helyeken szanatóriumok, kórházak működnek, és gyógyítják a betegeket. Miközben a beteg keresztülszívja rajta a levegőt, a sókristályok oldódnak, mikron-szinten nagyon fontos hogy ez a méret képes a légzőrendszer legapróbb pontjára is eljutni. Ott a lerakódásokat szépen feloldják. Az irritációkat helyrehozzák, egyszerűen kitisztítják a légzőrendszerünket.

Narrátor: – Az új terápia nagyon egyszerű. Csak hátradőlünk és pipázunk. Vendégünk dr. Kovács Matild a csepeli kórház oszályvezető főorvosa.

Kovács Matild: – Jó reggelt! Szeretettel üdvözlök mindenkit.

Műsorvezető: – Önök használják már ezt a Sópipát? Ajánlják a betegeknek?

K.M.: – Ezt a Sópipát az ambuláns betegellátásban használjuk. Nekik ajánljuk egészen jó eredménnyel, hiszen ez egy mobil barlangterápiának minősül. A benne levő sókristályok által, amit a légutakban lévő letapadt váladék feloldódását, könnyebb kiürülését segíti.

M.vez: – Valóban kiválthatja teljes egészében a barlangterápiát?

K.M: – Teljes egészében nem válthatja ki, csak a barlangterápiának a sókristály részét, hiszen a barlangterápiához hozzátartozik a barlangoknak a mikroklímája, amit természetesen otthoni körülmények között nem tudunk biztosítani.

M.vez.: – Milyen sók vannak ebben a pipában?

KM.: – Ebben a pipában jórészt kalcium sók vannak, mindemellett mikroelem szinten tartalmazza a Na-t, klórt, káliumot. Nagyon kis mennyiségben bróm és jód is van benne.

M.vez.: – Drága dolog ez a pipa?

K.M: – Tekintettel a hosszú használhatóságra, valamint a jótékony hatást nézve, jelenlegi forgalomban lévő ára elfogadható.

M.vez.: – Milyen gyakran kell cserélni?

K.M.: – A feltalálók 5 évre elegendő sókristály mennyiséget zártak ebbe a pipába. Ilyen szempontból az ár megtérül minden napi használatra.

M.vez.: – Ki használhatja, és kinek nem ajánlaná?

K.M.: – Tulajdonképpen ez mindenkinek ajánlható. Kisgyerek is használhatja, attól a kortól kezdve amikor már megtanítható arra, miként lehet átlélegezni a levegőt ezen a kristályt tartalmazó tartályon. Ajánlható: – krónikus légzési megbetegedésben szenvedőknek, allergiásoknak, dohányosoknak nagyon jó eredménnyel. Gyakorlatilag mindenki aki légúti irritációs elváltozásban szenved.

M.vez.: – Milyen szintű megbetegedéseknél lehet használni?

K.M.: – Megelőzés szintjén, krónikus megbetegedés esetén, a heveny szakok kivédésére vagy elhúzódására. Természetesen ez gyógyszert nem vált ki. Nem gyógyszer, hanem a preventív terápiában van lényeges szerepe és jelentősége.

M.vez.: – Milyen rendszerességgel kell pipázni?

K.M.: – Ahhoz, hogy a jótékony hatását érezzük, napi rendszerességgel szükséges használni.

M.vez.: – Külföldön ismerik már ezt a pipát?

K.M.: – Elég sok külföldi országban érdeklődést mutatnak a Sópipa iránt, hiszen világszerte az allergiás felső- és mélyebb alsó légúti megbetegedések száma egyre magasabb. Ezért minden olyan készítmény, ami mellékhatás mentes, állapotjavító, ugyanakkor az ember komfort érzését javítja, mindenhol érdeklődésre tarthat számot.

M.vez.: – Köszönjük, hogy itt volt, akinek az érdeklődését felkeltettük, már megveheti ezt a pipát?

KM.: – Igen, természetesen. Köszönöm szépen
Blikk (2002. szeptember 24.)
Sóbarlangból származó ásványi anyagokkal tömött sópipát talált fel két budapesti férfi.
Budai László (38) és Békefi Imre (40) esküszik rá: a pipa éppen úgy segít az allergián, az asztmán és a náthán, mint a sóbarlang, de nem kell sehová utazni nap mint nap. Mindezt saját példájukból tudják, mert azelőtt mindkettejüket kínozta az allergia. - Azt, hogy a sóbarlang és a tengeri levegő tisztítja a tüdőt, mindenki tudja. Csakhogy oda utazni kell. Én is rengetegszer mentem a családommal, mert kitört rajtam az allergia – emlékszik Budai László. – Azután rájöttem, hogy ugyanezeket az anyagokat otthon is lehetne tárolni. Így jött a Sópipa ötlete.

Feltalálótársát, Békefi Imrét nem csak az allergia, az asztma is kínozta. Összefogtak ketten és kifejlesztették a kis kerámiapipát. - Már dolgozni is alig bírtam, nem kaptam levegőt – meséli Békefi. – A kis, tenyérnyi készülékben Európa leghíresebb gyógybarlangjaiból válogatott sókristályok vannak, ezeknek a 20-22 millió éve őrzött anyagai mikronszinten jutnak el a légzőrendszer legrejtettebb zugaiba, és feloldják az összes lerakódást, regenerálják a légzőrendszert. Alighogy elkezdtem használni a pipát, az enyhébb tünetű mogyoróbokor-allergiám elmúlt. A parlagfű miatt három hónap helyett legfeljebb két hétig könnyezem. Persze a parlagfű virágporát nem lehet kivédeni, az mindenhová bejut.

Az allergiát megelőzni a legjobb, a szervezet állandó tisztításával. A két feltaláló szerint a pipa nátha esetén is használ, mert a kristályok között baktériumölő hatású is van. A legcélszerűbb azonban, ha még a betegség kialakulása előtt, megelőzésképpen kezdik alkalmazni.

Blikk, 2002. szeptember 24.
Budapesti Piac életmód rovata (2002. szeptember)
Egyértelmű, hogy az allergiát és asztmát a genetikus tényezőkön kívül a levegő szennyezettsége okozza. Ezért olyan sikeresek a barlangterápiák, hiszen ott rengeteg gyógyító hatású anyagot lélegzünk be. Ez a megoldás azonban költséges, helyhez kötött és időigényes.

Szabadalmaztattunk egy olyan készüléket, amely a sókristályok gyógyító hatásait otthoni körülmények között tudja biztosítani.

A SÓPIPA hatóanyagait Európa leghíresebb barlangjaiból válogattuk, ahol 90%-os hatékonysággal javítanak az allergiás, asztmás és légúti betegségekben szenvedők állapotán. A sókristályok évezredek óta őrzött hatóanyagait a SÓPIPA belégzés útján juttatja el a légutak legrejtettebb pontjaira, hogy ott az irritált részeket gyógyítsa.

A megoldás rendkívül hatékony és takarékos, a készülék gyógyanyag tartalmára 5 év garanciát vállalunk. A régóta fennálló betegségeket is tünetmentessé tehetjük, illetve a gyógyszerfelhasználás a töredékére csökkenhet.

Budapesti Piac életmód rovata, 2002. szeptember
Mai Lap (2002. szeptember)
Elsősorban azoknak a betegeknek az életét könnyítheti meg a magyar találmány, akiknek nincs elég idejük, pénzük és energiájuk arra, hogy eljussanak a sóbarlangokba, gyógykúrára.

A Sópipa magyar találmány. Hazánkban mind több az asztmás és allergiás beteg, s robbanásszerűen nő azoknak a száma is, akik egyéb légúti megbetegedésekkel küszködnek. A különböző sóbarlangokban alkalmazott terápiák már évtizedek óta ismertek és népszerűek, mert a sókristályokban évmilliók óta őrzött hatóanyagok sikeresen tisztítják a légzőrendszert.
A Sópipa magyar állampolgár találmánya, jóvoltából a páciens akár a karosszékben ülve hozzájuthat a sóbarlang-terápia minden előnyéhez. A híres európai gyógybarlangokban található sókristályokat építik be a kerámiaszűrők közé. Ez a sajátos kúra az egészségügyi statisztikák szerint akár 60-80 százalékkal is javíthat mindazok állapotán, akik légúti megbetegedésben szenvednek.

Mai Lap, 2002. szeptember
Mai Nap (2002. szeptember 9. hétfő)
Könnyebb a pipásoknak Magyar találmány könnyít a robbanásszerűen megnövekedett allergiás, asztmás és egyéb légúti megbetegedésekkel küszködők életén.

A Sópipa tulajdonképpen nem más, mint a legismertebb sóbarlangokból összegyűjtött ásványok elegye, s a drága utazásokkal járó kúrák által a beteg otthonában is kivitelezhetők.

Mivel a levegőszennyeződés káros hatásai egyszerűen kivédhetetlenek, egyértelműnek látszik, hogy légútjainkat is tisztítani, karbantartani kellene.

A sóbarlang-terápiák azért sikeresek, mert a tiszta levegőn kívül a sókristályokban évmilliók óta őrzött hatóanyagok a légző-rendszert regenerálják, kitisztítják. Csakhogy ezek a terápiák költségesek, időigényesek és helyhez kötöttek.

A Sópipa olyan szabadalmaztatott készülék, amellyel bárhol szabadidejében hozzájuthat a sókristály-terápia minden előnyéhez. A kerámiaszűrők közé a sókristály Európa leghíresebb gyógy-barlangjaiból került be, ahol orvosi statisztikák szerint is, akár 80%-os hatékonysággal javítanak a légúti betegségekben szenvedők állapotán.

A Sópipa kerámiaszűrőin naponta 15-20 percig átlélegezve jutnak el a légúti rendszer minden pontjára a kristályokban évmilliók óta őrzött jótékony hatású anyagok.

Mai Nap, 2002. szeptember 9. hétfő
Blikk (2002. szeptember 24.)
Sópipa allergiára és asztmára Budapest – Sóbarlangból származó ásványi anyagokkal tömött Sópipát talált fel két budapesti férfi. Budai László(38) és Békefi Imre(40) esküszik rá: a pipa éppen úgy segít az allergián, az asztmán és a náthán, mint a sóbarlang, de nem kell sehová utazni nap, mint nap.

Mindezt saját példájukból tudják, mert azelőtt mindkettejüket kínozta az allergia. – Azt, hogy a sóbarlang és a tengeri levegő tisztítja a tüdőt, mindenki tudja. Csakhogy oda utazni kell. Én is rengetegszer mentem a családommal, mert kitört rajtam az allergia – emlékszik Budai László. – Azután rájöttem, hogy ugyanezeket az anyagokat otthon is lehetne tárolni. Így jött a Sópipa ötlete.

Feltaláló társát, Békefi Imrét nemcsak az allergia, az asztma is kínozta. Összefogtak ketten, és kifejlesztették a kis kerámiapipát. – Már dolgozni is alig bírtam, nem kaptam levegőt – meséli Békefi. – A kis, tenyérnyi készülékben Európa leghíresebb gyógy-barlangjaiból válogatott sókristályok vannak, ezeknek a 20-22 millió éve őrzött anyagai mikronszinten jutnak el a légző-rendszer legrejtettebb zugaiba, és feloldják az összes lerakódást, regenerálják a légző-rendszert. Alighogy elkezdtem használni a pipát, az enyhébb tünetű mogyoróbokor-allergiám elmúlt. A parlagfű miatt három hónap helyett legfeljebb két hétig könnyezem. Persze a parlagfű virágporát nem lehet kivédeni, az mindenhová bejut. Az allergiát megelőzni a legjobb, a szervezet állandó tisztításával.

A két feltaláló szerint a pipa nátha esetén is használ, mert a kristályok között baktériumölő hatású is van. A legcélszerűbb azonban, ha még a betegség kialakulása előtt, megelőzésképpen kezdik alkalmazni. Csak az első fagy viszi el a pollent Magyarországon másfél millió ember prüszköl és fújja az orrát a parlagfűnek köszönhetően májustól Október végéig. – Nagyon agresszív allergénről van szó – magyarázza dr. Kóczán Tibor főorvos. – Viszonylag igénytelen növény, gyorsan szaporodik. Az általa kibocsátott pollen vége horogszerű, amellyel felsérti az orr nyálkahártyáját. Befurakszik a nyálkahártya alá, és a folyamatos orrfújással is csak nehezen távozik. Célszerű lenne ugyanúgy irtani, mint Ausztriában és Németországban. Az eső jót tesz a parlagfűre érzékenyeknek, mert lemossa a talajra a pollent, amit csak jelentős szélvihar tud felkavarni, tudtuk meg Aigner Szilárd meteorológustól. A teljes tisztulást az első fagy hozza, de arra október közepe előtt nem számíthatunk. A II. kerületben idén 1 millió forintos büntetést hajtottak be parlagfű-vétség miatt. A legkisebb összeg 10 ezer, a legmagasabb 400 ezer forint volt, amit a hatóság a kaszálni nem hajlandó tulajdonosokra rótt.

Blikk 2002. szeptember 24.
A Sópipa - lényegre törő, találó név.
Sókristályokat tartalmaz és ezeken keresztül kell lélegezni. Visszanyúltunk egy nagyon régi hagyományos módszerhez a barlangterápiához. Mindenki tudja, hogy a sóbarlangok fantasztikusan jó hatással vannak a légzőszervi betegségek szinte összes változatára. Márpedig az allergia és a belőle származó asztma XX.sz. végén indult robbanásszerű "hódító" útjára.

A levegőszennyeződés ekkorra vált világméretű problémává. Ezért olyan hatékonyak a sóbarlang terápiák, hiszen ezek feltisztítják, regenerálják, gyógyítják az irritált, gyulladt légző-rendszert. Sajnos amennyire hatékony, annyira macerás is. Utazni, ott tölteni az időt nem egyszerű, az anyagi költségeket már ne is említsük.

A Sópipa megoldja ezt a gordiuszi csomót. Otthon szabadidőnkben saját magunk dönthetjük el, mikor használjuk.

A kis tenyérnyi készülékbe Európa leghíresebb gyógy-barlangjaiból válogatták a sókristályokat. A sókristályokban 20-22 millió éve őrzött anyagok mikron szinten jutnak le a légző-rendszer legrejtettebb zugaiba, és feloldják az összes lerakódást, regenerálják a légző-rendszert.

A légutakat a mai világban éppúgy tisztítani kell, mint hajunkat, bőrünket, hiszen nem ilyen terhelésre lett kitalálva. Kis készülékünk lehetőséget ad arra, hogy az akár évtizedek óta allergiában, asztmában szenvedők sorsa is enyhüljön, de olyan vevőnk is volt, aki "csak" erős dohányos, és nála is kiválóan bevált a Sópipa.

Érdeklődni: Sópipa Pharma Kft. 1146 Budapest Francia út 57/C. T:467-0802, 222-0259


Rendelés